21.7.2013

Reissussa rähjääntyy

Toden totta on tullut reisattua ihan mukavasti loppuviikosta, reilu 1000 km autossa köröttelyä perheen kanssa. Takapuoli hieman puuduksissa, mutta oli se kyllä sen arvoista! Mainittakoon myös tässä kohin, että kissani (kuten myös muutkin äitini eläimet) jäivät Näpille ja siellä niitä kävi mummi kolme kertaa päivässä hoitamassa.

Tässä kohin paksissa oli vielä tilaa Iriksen matkata.
Keskiviikkona startattiin Näpiltä ja suuntana oli Seinäjoki. Ikinä en ole Seinäjoella käynyt ja nyt pääsin vihdoin ja viimein paikkakunnalla käymään! Saavuttiin perille kahdeksan tienoilla Cumulus -hotelliin. Tosi siistit huoneet ja ystävällinen asiakaspalvelu. Tosin huoneesta sen verran miinusta, että WC haiskahti pahalle.

Perillä Seinäjoella.
Seinäjoen Cumulus -hotelli.
Parveke kadulle.
Katseltiin Simpsoneita.
Illalla käytiin vähän katselemassa ja tutustumassa paikkoihin. Käytiin syömässä hotellin ravintolassa ja syömisen jälkeen vanhemman veljeni kanssa käytiin valloittamassa Seinäjoen keskustaa skeittilaudan ja koiran voimin.

Torstaina heräsin reippaana aamu kahdeksalta lenkittämään Iristä. Käytiin äitin kanssa aamupalalla ja sitten vähän shoppailemaan. Saatiin päähänpisto, että käydään parturissa ja hups! Sinne jäi meikäläisen pitkähkö tukka ja sain poikatukan. Illalla ravintolassa kysyttiinkin, että kenelle oli lonkero tilattuna ja vanhin veljeni tosiaan 15 kesäinen.

Aamulenkillä.
Shoppailun jälkeen herätettiin veljekset ja suunnattiin Power Parkiin. Huvipuistoalueelle ei koiria saanut viedä, joten äitini lähti Iriksen kanssa ja minä jäin veljien seuraksi huvittelemaan laitteisiin.


Kesti parisen tuntia ja oltiin laitteet kierretty läpi, suunnattiin takaisin Seinäjoella ja lähdin tapaamaan amiksesta tuttua kaveriani Miinaa ja oli kyllä aivan mielettömän ihanaa nähdä ja saada turistikierros Seinäjoella.

Vesipetoni..
..riehuva sellainen.
Kävin illemmasta sitten syömässä ja paha mieli koitti, kun parin minuutin kuluttua hotellista poistumisen jälkeen tulee respasta puhelu, että koira on haukkunut huoneessa puoli tuntia. Harmissani sitten lähdin koiraani hakemaan ajattelen jättäväni illallisen perheeni kanssa väliin. Hotellihuoneen oven taakse päästessäni, ei huoneesta kuulunut yhtään mitään. Koira oli siis ollut maksimissaan 5 minuuttia omineen ja hiljentynyt. Kävin respassa selittämässä asian ja mukava täti ymmärsi tilanteen ja oli harmissaan, että hänelle oltiin valehdeltu noinkin pahasti. Ilta onneksi jatkui mukavasti ja syönnin jälkeen kävin moikkaamassa vielä toistakin seinäjokelaista kaveriani.

Perjantaina heräiltiin ja käytiin vielä vähän shoppailemassa ja sitten suunnattiin Tuurin kyläkauppaan. Jätin suosiolla väliin tuon kauppareissun, koska olen jo kertaalleen Tuurissa käynyt eikä ollut kummoinen paikka. Siinä sitten Iriksen kanssa kierreltiin aluetta ja bongasin musiikkiliikkeen ja olin ajatellut vieväni miehelle tuliaisina jotain pientä kivaa musiikkiroinaa. Liikettä etsiessä löysinkin lemmikkieläinliikkeen ja samasta ovesta pääsi myös etsimääni musiikkiliikkeseen. Tietty tutkailtiin ensin eläinkaupan tarjonta ja olihan siellä vaikka mitä kivaa! Myyjätkin tykästyivät kun heille tuli "oikea asiakas" ja tarjosivat Irikselle possunkorvan. Ostin sitten liikkeestä muutaman lelun sekä herkkuja koiruudelle. Uskaltauduin myös käymään viereisessä musiikkiliikkeessä ostamassa miehelleni tuliaiset ja myyjä oli henkeen ja vereen koiraihminen!

Aamu-unisuutta havaittavissa.
Tuurissa.
Tuurista suunnattiin Ähtärin eläinpuistoon. Eihän sinne saanut koiria viedä ja ihana äitini suostui jättäytymään taas lystistä ja kävi kävelyllä Iriksen kanssa. Kävin ähtärissä sitten muun perheen voimin ja kylläpä oli mukava saada kuvattua eläimiä pitkällä putkella ja nyt kun kameraakin on oppinut enempi käyttämään.

Sika
Alpakka
Lumileopardi
Saukot
Tunturipöllö
Viirupöllö
Ilves
Fasaanin poikanen
Tilhi
Hirvi
Kattohaikara
Mäyrä
Susi
Huuhkaja
Karhu
 Perjantai-illasta ajeltiin Tampereelle Cumulus -hotelliin. Perillä oltiin yhdeksän aikoihin. Käytiin vain syömässä perheen voimin ja kokki sähläsi melkoisen paljon: ensin teki ruoat väärin ja toisella kerralla yksi annos sisälsi raaka-ainetta jota siihen ei haluttu. Ruokailusta kuitenkin selvittiin ja käytin Iriksen vain iltapissalla ja -kakalla ja sitten nukkumaan.


Lauantaina suuntana oli Särkänniemi ja kyllä, Iris oli mukana. Iris matkusti ensimmäistä kertaa linja-autossa ja sitä se hieman stressasi kun karvoja tiputteli melkoisen paljon. Rauhoittui kuitenkin jalkoihin makaamaan. Itse puistossa en huomannut koirani stressaavan laitteita millään lailla. Nuuskutteli vain uusia hajuja. Mitään moittimisen aihetta en keksi Iriksestä tuolta päivältä. Ehkä ainut, että sattui silloin tällöin vetämään hihnassa, mutta sekin loppui pienellä pysähdyksellä tai "kröhöm"-huomautuksella.

Posetusta posteljooninpuistossa..
..sekä kukkien haistelua.
Särkänniemeen menossa.
Löysin vain yhden koirille tarkoitetun vesipisteen,
joten Iris joutui juomaan astetta tyylikkäämmin.

Särkänniemen jälkeen oli enään kotimatka ja suurimman osan ajasta koira tietty nukkui. Mukava reissu oli, mutta ei ole oman kodin voittanutta.

Kotimatkalla piti veljen jo vähän skeitata.
Ps. Isäpuoleltani vinkki keski-ikäisille sinkkumiehille: Kannattaa liikkua koiran kanssa julkisilla paikoilla niin varmasti on kivoja naisia koiraa rapsuttelemassa! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti